Все по-взискателни и все по-внимателни към качеството на храните стават потребителите. Но,

...
Все по-взискателни и все по-внимателни към качеството на храните стават потребителите. Но,
Коментари Харесай

Какво слагаме на масата? Farm Check ни помага да проверим

Все по-взискателни и все по-внимателни към качеството на храните стават потребителите. Но, даже и за най-осведомените е мъчно да се ориентират, когато застанат пред отрупаните щандове в магазините дали даден продуктът в действителност е био или еко или пък дали опаковката не подвежда. Ново мобилно приложение под името оказва помощ бързо и елементарно при решаването на такива алтернативи. С него може да се провери произхода на питателните артикули, които се продават в комерсиалните вериги, а също по този начин и храни, които се създават „ под непознати “ марки. В него са включени, което значи и проверими абсолютно всички групи храни, над 75 000 продукта, както от растителен, по този начин и от скотски генезис и занапред ще се развива и надгражда с още функционалности, споделя Ивайло Тодоров, изпълнителен шеф на Агробизнес консултинг ЕООД, чиято е концепцията за основаването на приложението.

- Г-н Тодоров, по какъв начин се роди концепцията за основаване на приложението Farm Check и кои бяха най-големите провокации по време на създаването му?

- Идеята за приложението Farm Check пристигна на база на моя опит като човек, който се занимава извънредно единствено с бизнеси, свързани със земеделие и хранително-вкусова индустрия. Винаги съм смятал, че в публичното пространство има липса на информация. В целия си бизнес опит съм открил, че доста хора не могат да се ориентират за това какви артикули има в магазина, кой ги е създал, в действителност ли те са био, в действителност ли те са фермерски. Има и много законодателни „ пробойни “ и истината е, че даже и хора, като мен и сътрудници, които са осведомени и с производителите, и с процедурите, се затрудняваме да установим един артикул кой го е създал, от кое място идва неговата суровина. Затова взехме решение, че би трябвало да обединим базите данни, които има в пространството на формалните държавни институции в едно комфортно, налично и елементарно за прилагане приложение, тъй че когато човек види даден продукт в магазина, да може бързо да ревизира кой го е създал, по какъв начин тъкмо е записана компанията, в случай че е млечен артикул, той имитиращ ли е или е същински от действително мляко; в случай че написа, че е фермерски, действително производителят има ли животни, има ли плантация, какъв брой са животните, има ли биосертификат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР